Samo antipasto jest latwe i dosc szybkie w przygotowaniu. Najwiecej czasu (zaledwie okolo3-5 minut) zajmuje przygotowanie krewetek. Nam i gosciom smakowalo tak wiec polecam :)
Skladniki :
- rukola
- salata lodowa
- awokado
- krewetki (ilosc zalezy od upodoban )
- sos sojowy
- imbir w proszku
- odrobina curry
- zabek czosnku
- troche bialego wina
Na dressing :
- majonez
- troche koncentratu pomidorowego (moze byc keczup)
- ocet balsamiczny
- sol i pieprz
-zabek czosnku
Wykonanie :
W miseczkach lub innych naczyniach, w ktorych bedzie serwowane antipasto ulozyc podarta salate lodowa i rukole.
Przygotowac krewetki : na patelni rozgrzac oliwe i dodac drobno pokrojony zabek czosnku.
Gdy ten sie zarumieni dodac krewetki polewajac je nastepnie bialym winem. Gdy wino wyparuje dodac sos sojowy. Doprawic lekko imbirem i curry. Chwile smazymy i odstawiamy (owoce morza szybko sie przygotowuje).
Na przygotowanych wczesniej salatach wykladamy krewetki i pokrojone awokado.
Krewetki ozdabiamy dressingiem.
Lubie takie spektakle natury jak ponizej ....
Pychota!
RispondiEliminaDelicious and beautiful! :)
RispondiEliminaPyszna przekąska.
RispondiElimina