on line users

Cerca nel blog

venerdì 2 marzo 2012

CIASTO ANANASOWO - KOKOSOWE

 Ostatnio staram sie piec ciasta z maka razowa. Szukajac odpowiedniego przepisu natrafilam na to ciasto. Jednak dokonalam w przepisie tyle zmian,ze w zasadzie stworzylam nowy przepis. Zamiast proponowanych suszonych moreli uzylam ananasa, zamiast miodu - dalam cukier brazowy, dodalam jogurt naturalny i olej, poniewaz w przepisie nie bylo zadnego z tluszczy.
Efekt okazal sie naprawde zaskakujacy - ciasto bardzo nam smakowalo ( i znajomym tez !) tak wiec z czystym sumieniem polecam :)




Skladniki :

- 1 i 1/2 szklanki* maki razowej ( u mnie farina integrale)
- 1 i 1/2 szklanki pokrojonego w kostke ananasa
- 3/4 szklanki wiorek kokosowych
- 1/2 szklanki oleju arachidowego
- 1 jajko
-1/2 lyzeczki sody
- 3/4 lyzeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru brazowego
- 125 ml jogurtu naturalnego (uzylam greckiego)
- 1/2 szklanki mleka

* szklanka o pojemnosci 250 ml

Wykonanie :

Wykonanie to juz proscizna. Ja wbrew wszelkim normom wrzucilam wszystkie skladniki do miski i wymieszalam drewniana lyzka.
Ciasto przelozylam do formy kwadratowej o wymiarach 20 x 20 cm i pieklam przez 35 minut w temp. 180 ° C.

2 commenti:

  1. The cake look very appetizing! I love coconut and I know that is very tasty. :)

    RispondiElimina
  2. Świetne ciacho! Z kokosem- mniam!:)

    RispondiElimina