on line users

Cerca nel blog

martedì 17 gennaio 2012

CIASTO "ESPRESSO"

Pyszne kawowe ciasto,w sam raz dla milosnikow kawy. Nam bardzo przypadlo do gustu. Polecam!
Przepis znaleziony na tym blogu.





Skladniki :

- 250 g miekkiego masla
- 180g cukru
- 20 g cukru waniliowego
- 4 jajka
- 250 g maki
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 200 ml zaparzonego espresso
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g zmielonych orzechow laskowych

Na lukier :

- 200 g cukru pudru
- 4 lyzki espresso

Wykonanie :

Maslo zmiksowac z cukrem (takze waniliowym). Dodawac stopniowo jajka - jedno po drugim nie przerywajac ubijania, az do powstania kremowej mieszanki.
Dodac przesiana make wraz z proszkiem do pieczenia .Wymieszac.
Dodac espresso i zmielone orzechy laskowe- dobrze polaczyc, miksujac na srednich obrotach. 
Na koniec wmieszac w ciasto grubo posiekana czekolade.
Mase przelozyc do formy o wymiarach 35 cm x 20 cm i piec w temperaturze 180 ° C przez 20 - 25 minut.
 Lekko ostudzone ciasto polac lukrem.



10 commenti:

  1. Znakomicie wilgotne, tak jak lubię :D

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Dzieki Slyvvia, zapewniam,ze warte tych wszystkich kalorii :)

      Elimina
  2. Ewa, your cake is really handsome! I know it's delicious!
    Thank you for your trust! Regards

    RispondiElimina
  3. Everything about this just sings delicious. The moist texture, the mix of chocolate hazelnuts and espresso-yum! So glad I stopped in to see this wonderful post. Thanks for sharing-I have save the recipe and I am sure I will enjoy every bite. Delicious post!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Tina, this cake is really delicious. I highly recommend!

      Elimina
  4. O, kawowe to pyszne, ja kocham kawowe ! Mniam:)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Witaj Majanko, ja tez zaliczam sie do fanow kawy wiec i wszelkie ciasta kawowe uwielbiam ;)

      Elimina