Przepis znaleziony na tym blogu.
Skladniki :
- 250 g miekkiego masla
- 180g cukru
- 20 g cukru waniliowego
- 4 jajka
- 250 g maki
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 200 ml zaparzonego espresso
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g zmielonych orzechow laskowych
Na lukier :
- 200 g cukru pudru
- 4 lyzki espressoWykonanie :
Maslo zmiksowac z cukrem (takze waniliowym). Dodawac stopniowo jajka - jedno po drugim nie przerywajac ubijania, az do powstania kremowej mieszanki.
Dodac przesiana make wraz z proszkiem do pieczenia .Wymieszac.
Dodac espresso i zmielone orzechy laskowe- dobrze polaczyc, miksujac na srednich obrotach.
Na koniec wmieszac w ciasto grubo posiekana czekolade.
Mase przelozyc do formy o wymiarach 35 cm x 20 cm i piec w temperaturze 180 ° C przez 20 - 25 minut.Lekko ostudzone ciasto polac lukrem.
Znakomicie wilgotne, tak jak lubię :D
RispondiEliminaDzieki Slyvvia, zapewniam,ze warte tych wszystkich kalorii :)
Eliminasuper, musi być pyszne!
RispondiEliminaWitaj Kornik, o tak- pyszne ! Pozdrawiam.
EliminaEwa, your cake is really handsome! I know it's delicious!
RispondiEliminaThank you for your trust! Regards
Your merit, eva :)
EliminaEverything about this just sings delicious. The moist texture, the mix of chocolate hazelnuts and espresso-yum! So glad I stopped in to see this wonderful post. Thanks for sharing-I have save the recipe and I am sure I will enjoy every bite. Delicious post!
RispondiEliminaTina, this cake is really delicious. I highly recommend!
EliminaO, kawowe to pyszne, ja kocham kawowe ! Mniam:)
RispondiEliminaWitaj Majanko, ja tez zaliczam sie do fanow kawy wiec i wszelkie ciasta kawowe uwielbiam ;)
Elimina