Taką mam Wam dzisiaj przyjemność zaproponować.
Składniki :
- rukola
- kawałek parmezanu
- 2-3 kromki chleba
- kilka suszonych pomidorów
Na dressing :
- 2 łyżki oliwy z oliwek extravergine
- 1 łyżka octu balsamicznego
Wykonanie :
Rukolę dobrze opłukać.
Kromki chleba pokroić na kwadraciki i podpiec na suchej patelni.
Parmezan pokroić w kostkę.
Pomidory pokroić w paski.
Na talerzu wyłożyć rukolę. Na rukoli wykładamy resztę składników.
Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z oliwy i octu balsamicznego.
Bon appetito!
Poniżej granita czekoladowo- migdałowa, skonsumowana na zakończenie sezonu letniego.....
no prosta a jak smaczna :)
RispondiEliminaPrawda !
RispondiEliminaPozdrawiam serdecznie :)