on line users

Cerca nel blog

giovedì 1 ottobre 2015

SAŁATKA Z PARMEZANEM I GRZANKAMI

Jak wykorzystać zalegający nam w chlebaku chleb ? Można na przykład przyrządzić smaczną sałatkę .
 Taką mam Wam  dzisiaj  przyjemność zaproponować.



Składniki :

- rukola
- kawałek parmezanu
- 2-3 kromki chleba
- kilka suszonych pomidorów

Na dressing :
- 2 łyżki oliwy z oliwek extravergine
- 1 łyżka octu balsamicznego


Wykonanie :

Rukolę dobrze opłukać.
Kromki chleba pokroić na kwadraciki  i podpiec na suchej patelni.
Parmezan pokroić w kostkę.
Pomidory pokroić w paski.
Na talerzu wyłożyć rukolę. Na rukoli wykładamy resztę składników.
Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z oliwy i octu balsamicznego.


Bon appetito! 






Drugie życie pieczywa

Poniżej granita czekoladowo- migdałowa, skonsumowana na zakończenie sezonu  letniego.....




2 commenti: