on line users

Cerca nel blog

martedì 27 ottobre 2015

KOKTAJL Z PERSYMONĄ, BANANEM, JABŁKIEM I OTRĘBAMI

Niedawno obdarowano mnie przepięknymi persymonami (w j. włoskim persymona - cachi ) więc postanowiłam tym razem spożytkować je nieco inaczej niż zazwyczaj. Z reguły persymony zjadamy obrane czyli w najprostszy sposób. Jeśli zaś są mocno dojrzałe to po prostu wyjadamy miąższ łyżeczką.
Tym razem przygotowałam pyszny koktajl owocowy (w j. włoskim - frullato) z dodatkiem otrąb.
Polecam !




Składniki :

- 1 dojrzała, miękka persymona
- 1 banan
- 1 jabłko
- 1 łyżka otrębów


Wykonanie :

Persymone i jabłko obrać. Banana obrać ze skórki. Pokroić owoce.
W wysokim naczyniu zmiksować wszystkie składniki.
Serwować.





6 commenti:

  1. Zdecydowanie polecam. Chociaż ja osobiście dodałbym jeszcze łyżkę miodu.
    http://i-singiel.blogspot.com/ Zapraszam do siebie.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Perymona była naprawdę bardzo słodka, do tego banan.... tak więc nie dodałam miodu. W każdym razie - jak najbardziej można sobie dosłodzić miodem :)

      Elimina
  2. Mniam, musiał być słodziutki, do tego jaki zdrowy :D

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Tak Natalio, koktajl był wystarczająco słodki. Co tu dużo mówić - samo zdrowie !

      Elimina