Bardzo,bardzo polecam !
Skladniki :
- 1 kora cynamonu
- 1/4 galki muszkatalowej
- 7 gozdzikow
- kawaleczek swiezego imbiru
- 1/2 laski wanilii
- skorka z 1 pomaranczy
- 2 szklanki miodu (uzylam wielokwiatowego)
- 2 szklanki spirytusu
Wykonanie :
Z pomaranczy obrac skorke najlepiej za pomoca obieraczki do warzyw.
Cynamon, galke, gozdziki, wanilie, imbir i skorke pomaranczowa zalac polowa szklanki wody. Gotowac az zostanie nie wiecej niz 1/3 szklanki plynu.
Miod podgrzac. Zestawic z ognia, wlac spirytus i przecedzony wywar z przypraw.
Wystudzic i przelac do butelki. Odstawic na kilka dni po czym mozna serwowac.
Robiłam cos podobnego w ubiegłym roku na swięta. Bardzo mi smakowało:)
RispondiEliminaNam rowniez smakowalo :)
RispondiElimina