Skladniki:
Ilosc skladnikow mozna "dowolnie regulowac" w zaleznosci od ilosci lakomczuchow do wykarmienia.
- kilka plastròw piersi kurczaka
- garsc rodzynek
- garsc orzeszkow pinii
- Marsala
- sòl
- kilka lyzek oliwy z oliwek do smazenia
Wykonanie:
Platy z piersi kurczaka rozbic jesli sa za grube. Opròszyc sola.
Orzeszki pinii uprazyc na suchej patelni. Odlozyc.
Na patelni rozgrzac oliwe.
Wylozyc kotlety. Obsmazyc z obu stron. Kiedy juz prawie beda gotowe dodac rodzynki , orzeszki pinii i. Calosc zalac Marsala (ilosc dowolna, u mnie okolo 1/2 szklanki). Patelnie przykryc pokrywka i dusic wszystko okolo 3 minut.
Z orzeszkami na pewno pyszne:)
RispondiEliminaNiby zwykła pierś z kurczaka a w towarzystwie takich dodatków staje się wspaniałym, wykwintnym daniem :) świetna propozycja!
RispondiElimina