on line users

Cerca nel blog

giovedì 8 settembre 2011

CIASTO POMARANCZOWO-MIGDALOWE

Skladniki :
- 4 jajka (osobno bialka i zoltka)
- 125 g cukru
- sok i skorka otarta z 2 pomaranczy
- sok i skorka otarta z 1 cytryny
- 125g zmielonych migdalow
- 200g maki pszennej
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia

Wykonanie :
Zoltka utrzec z cukrem. Dodac zarowno sok i skorke otarta z pomaranczy jak i z cytryny.Dobrze zmiksowac. Nastepnie do masy dodac make,migdaly oraz proszek do pieczenia. Bialka ubic na sztywna piane i wmieszac delikatnie do masy.
Przelozyc do okraglej formy o srednicy 20 cm i piec w temperaturze 180 ° C przez 35-40 minut.
Upieczone ciasto mozna posypac cukrem pudrem i uprazonymi platkami migdalowymi.



Nessun commento:

Posta un commento