on line users

Cerca nel blog

mercoledì 15 febbraio 2012

CROSTINI Z AWOKADO, RUKOLA I LOSOSIEM WEDZONYM

Dzisiaj szybka i zdrowa przekaska - crostini z wedzonym lososiem, rukola i awokado. Przygotowanie zajmie nam doslownie chwile a efekt naprawde wspanialy. Swietnie nadaje sie jako antipasto lub jako przegryzka  na imprezy .



Skladniki :

 -kilka kromek bagietki lub malego dlugiego chlebka ( u mnie panotta)
- awokado
- 2 platy lososia wedzonego (moze byc wiecej w zaleznosci od ilosci przygotowywanych crostini)
- rukola
- zabek czosnku
- sol i pieprz

Wykonanie :

Chlebek lub bagietke pokroic na kromki. Przypiec na suchej patelni (ja zrobilam to na patelni grilowej). Potrzec nastepnie zabkiem czosnku.
Na tak przygotowanych crostini wylozyc kawalki lososia,awokado oraz rukole. Posypac sola oraz swiezo zmielonym pieprzem. Gotowe !



9 commenti:

  1. To ja poproszę na drugie śniadanko! To jedno z moich ulubionych połączeń!

    RispondiElimina
  2. takie laczenia lubie najbardziej:)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. I slusznie- bo to naprawde niezla kombinacja ;)

      Elimina
  3. wszystkie składniki w tym lubię :-)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Milo mi Dominika,ze Ci przypadlo do gustu. Pozdrawiam.

      Elimina
  4. Smacznie. CHętnie bym takie śniadanko zjadła :)

    RispondiElimina