Skladniki:
- 4-5 pokrojonych juz plastrow piersi kurczaka
- 3 lyzki parmezanu
- 3 lyzki bulki tartej
- mala galazka swiezego rozmarynu
- mleko (okolo szklanki)
- sòlWykonanie :
Mieso przeniesc do wysokiego nczynia (miseczki lub brytfanki),zalac mlekiem i zostawic na minimum 10 minut .
Z galazki rozmaryny wyrwac listki (igielki) i bardzo drobno posiekac nozem.
Po uplywie przewidzianego czasu wyjac mieso z "marynaty" mlecznej bez osuszania, opròszyc sola i przelozyc na talerz.
W miedzyczasie przygotowac panierke z mieszanki bulki tartej i parmezanu dodajac ròwniez posiekany rozmaryn.
Panierowac kotlety w przygotowanej mieszance i smazyc. Podawac wg uznania tj. z ziemniakami,frytkami lub suròwkami.
ta panierka rzeczywiście pyszna.
RispondiEliminaPyszne muszą być. Podoba mi się dodatek rozmarynu:)
RispondiElimina@Asieja i Majana- panierka pyszna,wyprobujcie kiedys i dajcie znac jak wyszlo :)
RispondiElimina