Skladniki :
- kromki chleba
- avocado
- pomidory
- oliwki ( u mnie czarne)
- zabek czosnku
-oliwa z oliwek
- sol i pieprz
- cytryna
Wykonanie :
Kromki chleba obrumienic na patelni (np. grilowej).
Avocado obrac, usunac pestke. Rozgniesc dobrze widelcem po czym dodac kilka kropel soku z cytryny i oliwy z oliwek. Posolic i popieprzyc do smaku.
Obrumienione kromki chleba potrzec zabkiem czosnku. Posmarowac przygotowanym puree z avocado. Dodac pokrojone pomidory i oliwki.
Buon appetito !
Delikatnie i apetycznie, to lubię :)
RispondiEliminaZapraszam do siebie :)
Dzieki za zaproszenie, wpadne ;)
EliminaMasz odważną Rodzinę, bo z tego co pamiętam Włosi awokado nie jedzą!
RispondiEliminaMoi Wlosi akurat jedza :) Inna sprawa,ze my tu (Sycylia) mamy lokalne drzewa Awokado i w sezonie w kazdym warzywniaku sa pelne ich skrzynki wiec moze sa w tym regionie (prowincji?) bardziej popularne.
Elimina