Do wykonania tego dania mozna uzyc ugotowanych uprzednio borlotti lub tez tych z puszki.
Przepis minimalnie przeze mnie zmodyfikowany pochodzi z "Buonissimo".
Skladniki:
Na 2-3 osoby
- puszka borlotti lub 200 g wczesniej ugotowanych
- 2-3 jajka
- 1 srednia cebula
- kieliszek Marsali
- zabek czosnku
-1-2 lyzki masla
- sol i pieprz
Wykonanie:
Na patelni roztopic maslo. Dodac pokrojona w paski cebule i zabek czosnku. Zeszklic. Dodac nastepnie odsaczone z puszki borlotti (lub ugotowane). Doprawic wg smaku sola i pieprzem. Zalac Marsala i mieszac delikatnie az Marsala odparuje.
Na patelni zrobic "gniazdka" odgarniajac na boki drewniana lyzka przesmazone warzywa. W powstale "gniazdka" wbic jajka po czym nalozyc pokrywke.
Danie jest gotowe gdy jajka sie zetna. Wowczas wylozyc potrawe na talerze i serwowac.
Buon appetito !
Nie znam tej fasolki.,
RispondiEliminadanie wygląda pysznie. Fajnie,że jesteś ! :)
Pozdrowienia
Dziekuje Majanko :) Wiesz, a ja strasznie tesknilam za Twoimi serniczkami ! Usciski
Elimina:* Miło mi to czytać. Pozdrowionka :*
Elimina