on line users

Cerca nel blog

martedì 21 gennaio 2014

DESER Z RICOTTY Z NUTA KOKOSOWA

Po daniach obiadowych przyszla kolej na cos slodkiego bo w koncu nie samymi makaronami i salatkami czlowiek zyje ;)
Do zrobienia tego deseru zainspirowal mnie przepis z miesiecznika "Cucinare bene", ktory to minimalnie zmodyfikowalam.




Skladniki :

Na 4 porcje

- 125 g ricotty
- 125 g smietanki 36 %
- 2 jajka
- 80 g cukru
- 100 g wiorkow kokosowych
- 4 lyzeczki wisni w syropie

Wykonanie :

Cukier dobrze ubic z jajkami. Dodac ricotte, smietanke i wiorki kokosowe.
Gotowa mase przelozyc do czterech kokilek. 
Na wierzch masy w kazdej kokilce nalozyc lyzeczke wisni w syropie.
Piec w temperaturze 180° okolo 20 minut.




Nessun commento:

Posta un commento