Jest to takze kolejny przepis na ciasto bez tluszczu (zadnego masla czy margaryny).
Przepis pochodzi z ksiazki "Torte,crostate e ciambelle" wydaw. Giunti.
Skladniki :
- 300g marchewki startej na tarce o malych oczkach
- 300 g zmielonych migdalow
- 190 g brazowego cukru
- 4 jajka
- 60 g maki pszennej
- 2 lyzki rumu
- skorka starta z 1 cytryny (opcjonalnie)
Wykonanie:
Starta marchewke,migdaly,cukier,rum i zoltka wymieszac. Dodac make. Na koniec do masy delikatnie wmieszac ubite na sztywno bialka.
Mase przelozyc do okraglej formy o srednicy 20 cm i piec w temp 180° C okolo 50 minut.
rum w marchewkowym? brzmi smacznie.
RispondiEliminaJakie kolory:) Super ciasto:)
RispondiEliminaŚwietne;) myślę, że wypróbuję przepis;P
RispondiEliminaŚwietne to ciasto !Pięknie słoneczne takie. Bardzo mi się podoba:)
RispondiEliminaPozdrawiam Cię:)
Majana
Hmmm...nigdy nie robiłam ciasta marchewkowego, ale jak bez tłuszczu to mam motywacje ;)
RispondiEliminaMiłego dzionka!
Dziekuje Wam za mile slowa.Ciasto jest naprawde dobre a przy tym jakie zdrowe i bez tluszczu !
RispondiEliminaDajcie znac jak wyprobujecie przepis .
Pozdrawiam!