Lekka salatka, prosta w wykonaniu a przy tym smaczna. W sam raz na letnie upaly ( a tych nam nie brakuje) choc nie tylko. Sprawdzi sie tez swietnie na roznego typu przyjeciach . Do salatki dodalam bresaole czyli suszona wolowa poledwice. Calosc doprawilam przedstawionym juz wczesniej sosem salmorigghiu .
Skladniki :
- rukola
- parmezan
- bresaola
Na sos salmorigghiu :
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek
- sol i pieprz
- troche oregano
Wykonanie :
Na talerzu, na ktorym bedziemy serwowac salatke ulozyc umyta rukole. Na rukoli wykladamy plasterki bresaoli. Calosc posypujemy kawalkami parmezanu startymi najlepiej obieraczka do warzyw.
Wszystkie skladniki sosu wymieszac ze soba.
Przygotowana salatke polewamy gotowym sosem.
Buon appetito !
Fantastycznie po włosku, uwielbiam!:)
RispondiElimina