Skladniki :
Na 4 porcje
- 4 jablka
- 1/3 lyzeczki cynamonu
- 1 lyzka cukru brazowego
Na kruszonke :
- 3/4 szklanki maki
- 60 g zimnego masla
- 1/3 szklanki cukru brazowego
- 1 lyzeczka przyprawy do piernika
Wykonanie :
Jablka umyc i obrac . Wyciac gniazda nasienne po czym pokroic na duze kawalki. Dodac cynamon i cukier. Wymieszac. Tak przygotowane jablka przelozyc do 4 kokilek.
Wykonac kruszonke - wszystkie skladniki wymieszac po czym wyrobic palcami az do uzyskania zwartej masy.
Na jablka przygotowane w kokilkach wylozyc kruszonke. Piec w temp. 200 °C przez okolo 15 -20 minut.
Buon appetito !
uwielbiam owoce pod kruszonka i jakie fajne łyżeczki
RispondiEliminaWiesz Avrea, takie fikusne lyzeczki to czasami dobry sposob by zachecic niejadka do zjedzenia czegokolwiek. Wiem cos o tym... ;)
EliminaPychotka ;)
RispondiEliminaCiesze sie,ze Ci sie spodobal deserek. Pozdrawiam :)
Eliminaświetny pomysł na pyszny deser :)
RispondiEliminaWitaj Magda i dzieki wielkie za uznanie :)
Elimina