on line users

Cerca nel blog

venerdì 12 dicembre 2014

CARPACCIO DI PESCE SPADA AFFUMICATO E MELAGRANA CZYLI CARPACCIO Z WEDZONEGO MIECZNIKA I GRANATU

Dzisiaj zapraszam na lekki posilek - carpaccio z  wedzonego miecznika i granatu. Zaledwie kilka skladnikow, ktore sie swietnie razem komponuja. Takie wytworne carpaccio mozna z powodzeniem zaserwowac do swiatecznego posilku - goscie beda pod wrazeniem !



Skladniki :

- kilka plasterkow wedzonego miecznika ( u mnie 50 g)
- salata
- owoc granatu
- sol

Na sos :
- cytryna
- oliwa z oliwek

Wykonanie :

Salate umyc i porwac na kawalki. Wylozyc na talerz i oproszyc sola.
Na salate wylozyc plasterki miecznika. Calosc obsypac wyluskanymi ziarenkami granatu.
Przygotowac sos - 3 lyzki oliwy z oliwek wymieszac z 1,5 lyzki swiezo wycisnietego soku z cytryny.
Carpaccio podawac lekko polane sosem.


Buon appetito !






Lekkie Święta Świąteczna rybka

2 commenti:

  1. Potwierdzam, że jest to boskie połączenie !!!

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    RispondiElimina