Skladniki :
- 300 g fasolki
- 150 g swiezych pomidorow
- 1 zabek czosnku
- sol i pieprz
- oregano
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Fasolke oczyscic i ugotowac al dente w lekko osolonej wodzie .
Pomidory zalac na 3 minuty wrzatkiem. Obrac ze skorek i pokroic.
Na patelni rozgrzac oliwe. Wrzucic zabek czosnku, a gdy ten sie lekko zarumieni dodac pomidory. Dusic przez kilka minut po czym dodac fasolke. Posolic i popieprzyc do smaku oraz dodac oregano. Dusic wszystko razem jeszcze przez okolo 10-15 minut.
Danie mozna serwowac zarowno cieple jak i zimne.
Przepis dodaje do akcji Warzywa straczkowe - edycja letnia.
Przyznam szczerze,ze ostatnio gotowanie schodzi u mnie na plan dalszy. Teraz jak najbardziej delektujemy sie w dzien :sloncem i wylegiwaniem sie na plazy a wieczorami uczestniczymy we wszelkich mozliwych festynach.. I tak pewnie do polowy wrzesnia zostanie ... ;)
Smaczna propozycja! Ale u Ciebie pięknie!
RispondiEliminaDziekuje Kamila :)
EliminaBardzo podobna ostatnio zrobilam ;))
RispondiEliminahttp://flic.kr/p/cD26ku
O, a czy to jakas belgijska wersja ? Jak nazywa sie u Was taka potrawa ?
EliminaMieszkasz w pięknym miejscu!:)
RispondiEliminaA fasolkę z pomidorami uwielbiam:)
Dziekuje Majanko, fakt- w miejscu trudno sie nie zakochac. Zeby jeszcze upaly byly bardziej znosne ;))))
Elimina