Salatka ta w kazdym razie jest dobra przekaska na upalne dni . Kto wie, moze znajdzie sie w stalym menu imprez ?
Jesli ktos ma ochote i zna j. wloski to tak dla porownania tutaj moze przeczytac informacje na temat Wysp Liparyjskich w dialekcie sycylijskim ;)
Skladniki :
- pomidory
- jajka ugotowane na twardo
- kapary
- czerwona cebula
- soli pieprz
- oliwa z oliwek
- odrobina bialego octu (opcjonalnie)
Wykonanie :
Na polmisku lub bezposrednio na talerzykach poukladac (wg wlasnej fantazji i upodoban) pokrojone pomidory, jajka i cebule . Obsypac kaparami z zalewy. Posolic i popieprzyc a na koncu polac oliwa (mozna dodac odrobine octu z bialego wina).
Fajne! U Ciebie zawsze można dowiedzieć się o czymś smacznym. Pozdrawiam
RispondiEliminaDzieki Kamila, kuchnia sycylijska chyba nie jest jeszcze az tak bardzo znana, wiec ciesze sie,ze moge ja czytelnikom zaprezentowac. Milego dnia.
Eliminaobłęd!!
RispondiEliminawygląda tak apetycznie...;)
La Lolla - dziekuje. Oprocz wygladu, mam nadzieje,ze Ci po prostu posmakuje :) Pozdrawiam.
EliminaJuż czuje,że mi smakuje:)
RispondiEliminaNo to niezmiernie sie ciesze ;)
EliminaPięknie podane!
RispondiEliminaDZiekuje Angie :)
Elimina