Dzisiaj podaje kolejny przepis na frittate : z cukinia i swieza mieta. To wlasnie dodatek miety czyni to danie niezwykle aromatycznym . Choc uboga w skladniki frittata ta jest dosc oryginalna w smaku.Polecam !
Skladniki :
- 6 jajek
- 1 duza cukinia
- 1 lyzka Parmezanu
- 1 lyzka listkow miety
- zabek czosnku
- sol i pieprz
Wykonanie :
Cukinie umyc, pokroic na talarki i przesmazyc na patelni wraz z zabkiem czosnku dodajac sol i pieprz do smaku.
Jajka rozbic i dokladnie wymieszac w miseczce.Dodac parmezan, przesmazona cukinie (zabek czosnku usunac) oraz listki miety. Doprawic sola i pieprzem.
Smazyc po obu stronach na patelni.
Buon appetito !
własnie wymieszałam cukienię z miętą. Jeszcze nie próbowałam, bo obżarta jestem jak bąk. Sama ciekawa jestem tej kompozycji- jutro posmakuję.
RispondiEliminaPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Kasiu, koniecznie daj znac czy Ci posmakowala ta kompozycja ! No, w koncu gusta sa rozne ... ;) Sciskam.
Eliminapycha :)
RispondiEliminaHej Avrea! Pamietam,pamietam.... ze frittaty bardzo lubisz ;)))
Elimina