Skladniki :
Na 6 lizakow
- 1/3 szklanki swiezo wycisnietego soku z cytryny
- 1/3 szklanki wody
- 4 czubate lyzki cukru brazowego (mozna zastapic bialym cukrem, wowczas zmniejszamy jego ilosc)
- 1 lyzeczka posiekanych listkow miety
Wykonanie :
Sok z cytryny i wode umiescic w garnuszku. Dodac cukier. Zagotowac az do rozpuszczenia sie cukru (caly czas mieszajac).
Ostudzic.
Do foremek na lody wlozyc rozdrobniona miete. Dodac syrop cytrynowy. Wlozyc pojemnik do zamrazalnika, najlepiej na cala noc.
Ponizej nasze BIO cytryny:)
Piękne cytryny! I to jest pyszne połączenie - mięta z cytryną . Pozdrawiam :)
RispondiEliminaDzieki Majanko:) Widzisz, gdyby nie ta odleglosc to z pewnoscia bym Ci podrzucila torbe takich cytryn.
Elimina