O "pane cunzato" pisalam juz w tym poscie.
Dzisiaj przedstawiam kolejny pomysl na ta kanapke.
Skladniki :
- maly chlebek lub bulka
- wedlina ( u mnie "porchetta")
- ser scamorza bianca
- pomidory
- sol i pieprz
- oliwa z oliwek extravergine
Wykonanie :
Chlebek (najlepiej jeszcze cieply) przekroic. Polac oliwa z oliwek.
Oblozyc wedlina, serem i pomidorami. Pomidory lekko popieprzyc i posolic.
Kanapke taka mozna zapiec w piekarniku przez okolo 10-15 minut w temp. 200 ° C.
Buon appetito !
A ponizej zimowa Etna...
Kanapeczka pyszna.
RispondiEliminaA Etna mnie zachwyciła!
Pozdrowienia :)
Prosimy dwie na wynos :):)
RispondiEliminaSerdeczności!!!!
Tapenda
pycha !
RispondiEliminaDziekuje Wam wszystkim !
RispondiEliminaZ wielka przyjemnoscia bym Was takimi kanapkami poczestowala, gdyby tylko nie ta odleglosc ...