Oto pyszna, witaminowa surowka z jablka,marchewki i granatu. Surowka zapewne jest znana wiekszosci z Was . Novum w tym przypadku jest dodatek granatu oraz sos z ktorym podajemy surowke, zrobiony na bazie jogurtu greckiego oraz miodu.
Zapraszam !
Skladniki :
- 2 male marchewki
- 3 jablka
- 1 owoc granatu
- pol cytryny
Na sos :
- jogurt grecki
- miòd
Wykonanie :
Jabka i marchewki umyc. Obrac.
Jablka pokroic w plastry po czym skropic sokiem z cytryny by nie sciemnialy.Marchewke zetrzec na tarce o duzych oczkach.
Owoc granatu przekroic i wyluskac ziarenka.
Na talerzykach (lub polmisku),w ktorych bedziemy serwowac surowke wylozyc plasterki jablka. Jablka obsypac starta machewka. Na calosc wylozyc ziarenka granatu.
Surowke podajemy wraz z sosem : jogurt grecki wymieszany z miodem w dowolnej proporcji.
Buon appetito !
Ponizej opuncja figowa czyli fichi d'india, ktora to mozna znalezc rowniez w polskich sklepach.
Podczas pewnej erupcji Etny nasz balkon i taras byl zasypany takimi oto kamykami pochodzenia wulkanicznego
A ponizej troche wiecej zasypanego balkonu
Nessun commento:
Posta un commento