on line users

Cerca nel blog

martedì 11 novembre 2014

INSALATA DI TONNO E FAGIOLI CANNELLINI CZYLI SALATKA Z TUNCZYKIEM I FASOLKA CANNELLINI

Zapraszam na szybka i smaczna przekaske -  salatke z tunczykiem i fasolka cannellini.
Jak w przypadku wiekszosci salatek - minimum czasu na przygotowanie a gotowa salatka moze tez  byc ozdoba swiatecznego stolu (wszak swieta tuz tuz !).
Moze ktos skorzysta z pomyslu ?



Skladniki :

- szklanka fasolki cannellini z puszki
- puszka tunczyka w oliwie z oliwek (ok. 100 g)
- 0,5 duzej czerwonej cebuli
- pomidorki koktajlowe
- sol i pieprz
- swieza mieta


Przygotowanie :

Tunczyka odsaczyc z zalewy. Polaczyc z fasolka. Dodac pokrojona w piorka cebule.
Doprawic do smaku. Na koniec dodac pokrojone (na pol lub cwiartki) pomidorki koktajlowe.
Salatke oblozyc swiezymi listkamimiety. Serwowac.


Buon appetito !





A po letnim "plazowaniu "zostaly juz tylko wspomnienia......


Nessun commento:

Posta un commento