Zapraszam na szybka i smaczna przekaske - salatke z tunczykiem i fasolka cannellini.
Jak w przypadku wiekszosci salatek - minimum czasu na przygotowanie a gotowa salatka moze tez byc ozdoba swiatecznego stolu (wszak swieta tuz tuz !).
Moze ktos skorzysta z pomyslu ?
Skladniki :
- szklanka fasolki cannellini z puszki
- puszka tunczyka w oliwie z oliwek (ok. 100 g)
- 0,5 duzej czerwonej cebuli
- pomidorki koktajlowe
- sol i pieprz
- swieza mieta
Przygotowanie :
Tunczyka odsaczyc z zalewy. Polaczyc z fasolka. Dodac pokrojona w piorka cebule.
Doprawic do smaku. Na koniec dodac pokrojone (na pol lub cwiartki) pomidorki koktajlowe.
Salatke oblozyc swiezymi listkamimiety. Serwowac.
Buon appetito !
A po letnim "plazowaniu "zostaly juz tylko wspomnienia......
Nessun commento:
Posta un commento