on line users
Cerca nel blog
mercoledì 2 novembre 2016
SAŁATKA Z RUKOLĄ, GRUSZKĄ I PARMEZANEM
Składniki :
Dla 3-4 osób
- 100g rukoli
- 2 małe gruszki
- 6 orzechów włoskich
- kawałek parmezanu
Na sos balsamiczny :
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
Wykonanie :
Rukolę opłukać, odsączyć na durszlaku.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne po czym pokroić na kawałki.
Orzechy po usunięciu skorupek grubo posiekać .
Parmezan pokroić na kawałki obieraczką do warzyw.
Wszystkie składniki na sos dobrze razem wymieszać.
Na talerze wyłożyć rukolę. Dodać następnie kawałki gruszek. Posypać orzechami oraz pokrojonym parmezanem. Całość polać sosem balsamicznym.
Buon appetito !
Etykiety:
gruszki (pere),
orzechy włoskie (noci),
rukola (rucola),
salatki
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Uwielbiam połączenie gruszki z serami <3
RispondiEliminaPyszna sałatka!
Ja dopiero testuję takie połączenia i muszę przyznać,że są niezłe.
Eliminana pewno pyszna :)
RispondiEliminaZjadliwa ;););)
EliminaPozdrawiam