on line users

Cerca nel blog

mercoledì 2 novembre 2016

SAŁATKA Z RUKOLĄ, GRUSZKĄ I PARMEZANEM





Składniki :
Dla 3-4 osób

- 100g rukoli
- 2 małe gruszki
- 6 orzechów włoskich
- kawałek parmezanu
 
Na sos balsamiczny : 
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu


Wykonanie :

Rukolę opłukać, odsączyć na durszlaku.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne po czym pokroić na kawałki.
Orzechy  po usunięciu skorupek grubo posiekać .
Parmezan pokroić na kawałki obieraczką do warzyw.
Wszystkie składniki na sos dobrze razem wymieszać.
Na talerze wyłożyć rukolę. Dodać następnie kawałki gruszek. Posypać orzechami oraz pokrojonym parmezanem. Całość polać sosem balsamicznym.


Buon appetito !





4 commenti: