Jeśli chodzi o same fileciki anchois to albo się je lubi albo unika. Ja od niedawna przekonałam sie do anchois. A Wy, czy lubicie anchois ?
Składniki :
- 3 średnie ziemniaki
- 5 pomidorków koktajlowych
- połowa czerwonej cebuli
- kilka filecików anchois
- kilka listków mięty
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek extravergine
Wykonanie :
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić po czym obrać ze skórek.
Pomidorki umyć. Przekroić na pół.
Cebulę pokroić w krążki.
Na talerzu wyłożyć pokrojone w plastry ziemniaki. Całość oprószyć solą i pieprzem.
Na ziemniakach ułożyć pomidorki i cebulę oraz fileciki anchois. Polać oliwą z oliwek.
Całość obsypać listkami mięty.
Buon appetito !
Ja mam mieszane uczucia co do anchois, ale ostatnio sięgam po nie coraz częściej. Głównie jednak jako dodatek do pasty lub masła.
RispondiEliminaDziękuję za kolejny ciekawy przepis w akcji :)