Dzisiaj przedstawiam kolejną próbę poskromienia żaru słonecznego poprzez lekki a smaczny posiłek.
Zapraszam !
Składniki :
- mieszanka sałat (endywia,sałata rzymska, rukola,szpinak)
- czereśnie
- tofu (ok. 60 g)
- oliwa z oliwek extra vergine
- ocet balsamiczny
Wykonanie :
Sałatę opłukać. Odstawić do odsączenia.
Czereśnie opłukać, usunąć pestki.
Tofu pokroić w kostkę.
Przygotować sos do sałatki : 2 łyżki oliwy połączyć z 1 łyżką octu balsamicznego.
Na talerz wyłożyć mieszankę sałąt. Dodać czereśnie i pokrojony tofu. Całość polać przygotowanym sosem.
Buon appetto !
Poniżej kilka zdjęć urokliwych miejsc włoskiego południa
Pyszna propozycja! Kochana podziel się tą wysoką temperaturą :) Pozdrawiam
RispondiEliminaZ chęcią bym się podzieliła, serio !
Eliminaświetnie skomponowana sałatka!
RispondiEliminaDziękuję :)
EliminaPozdrawiam.