Jednak od czasu do czasu warto zjesc pozywna zupke :)
Przepis ten jest chyba typowym dla kuchni wloskiego poludnia. Ja zupke "podrasowalam " wkladka miesna choc jak tradycja nakazuje zupe ta gotuje sie wlasciwie na wywarze warzywnym a juz rozlana na talerzach przed sama konsumpcja polewa sie niewielka iloscia oliwy z oliwek.
Skladniki :
- okolo 1,5 l wywaru warzywnego (badz miesnego)
- kilka ziemniakow
- 1,5 szklanki ugotowanej fasoli borlotti
- makaron ditalini rigati
- lisc laurowy
- odrobina oregano
- pieprz i sol do smaku
- oliwa z oliwek do polania zupy (opcjonalnie)
Wykonanie :
Ziemniaki pokroic.
Do gotujacego sie wywaru warzywnego (lub miesnego) wrzucic ziemniaki i listek laurowy. Po okolo 10 minutach dodac makaron. Doprawic sola, pieprzem i oregano do smaku. Kilka minut przed koncem gotowania dodac borlotti.
Buon appetito !
My mouth is watering Fabulous shot of this dish!
RispondiEliminaHi Claudia, thanks for stopping by.Glad that you like it. Have a nice day !
RispondiEliminaNa pewno zrobię bo wygląda super i jest łatwa i szybka ;) Ale bez mięsa, bo nie jadam ;)
RispondiElimina