tylko !
Sładniki :
- awokado
- sałata (użyłam sałatę lodową)
- pół ogórka
- szczypiorek
- oliwa z oliwek extravergine
- swieżo wyciśnięty sok z cytryny
- sól
Wykonanie :
Sałatę umyć, odsączyc.
Ogórek umyć po czym pokroić na plasterki.
Awokado obrać ze skórki i pokroić według uznania.
Na półmisku wyłożyć porwaną sałatę. Na sałacie ułożyć plasterki ogórka i pokrojone awokado. Całość oprószyć sola i obsypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Sałatkę podawać skropioną mieszanką oliwy z sokiem z cytryny (w proporcji 1:1 tj. 1 łyżka oliwy +1łyżka soku ).
Buon appetito !
Baaaardzo kamienista plaża
Znalazłam piękne miejsce w okolicach Etny gdzie rosną przepiękne kwiaty szafranu.
pycha na pewno :)
RispondiEliminaa masz moze jakiś łatwy szybki przepis sprawdzony na focaccie?
Prawdę powiedziawszy bardzo rzadko robię focaccie. Być może pojawi się i u mnie na blogu focaccia , w każdym razie przy wyrabianiu ciasta ważny jest później czas wyrastania tzn. jeśli chodzi o focaccię to jest on dość długi i to jest kluczem do sukcesu.
Eliminaaha dziękuje myslałm ze zrobie ;)
Elimina