Dla miłośników ciast czekoladowych! Dodatek mascarpone nie tylko daje świetny łaciaty efekt ale też zdecydowanie wpływa na smak. Jak dla mnie super połączenie. Zapraszam !
Składniki :
- 125 g gorzkiej czekolady
- 125 g masła
- 100 g mąki
- 100 g cukru
- 3 jajka
- 200 g mascarpone
Wykonanie :
Masło rozpuścić w rondelku z czekoladą i cukrem. Ostudzić. Dodać następnie rozbełtane jajka oraz mąkę.Zmiksować całość do połączenia się składników.
Ciasto wyłożyć do formy do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm. Łyżeczką wykładać na ciasto mascarpone lekko wciskając go do ciasta. Piec około 35 minut (do suchego patyczka )w temp. 180° C.
Buon appetito !
Uwielbiam brownie, wersji z mascarpone nie jadłam.. Ale obstawiam że musi być lepsze od samego ciasta ! :)
RispondiEliminaDla mnie wszystko co ma w składzie mascarpone jest pyszne !
EliminaSmacznie :)
RispondiElimina;)
EliminaCiekawy pomysł:)
RispondiEliminaJeśli zainspirowałam to się ogromnie cieszę :)
EliminaBrownie to pyszny klasyk! Ja ostatnio robiłam z masłem orzechowym :)
RispondiEliminaZ masłem orzechowym ? Hmmm ..... muszę i ja wypróbować, zainspirowałaś mnie :)
RispondiElimina