on line users

Cerca nel blog

sabato 9 maggio 2015

ŁACIATE BROWNIE Z MASCARPONE

Dla miłośników ciast czekoladowych! Dodatek mascarpone nie tylko daje świetny łaciaty efekt ale też zdecydowanie wpływa na smak. Jak dla mnie super połączenie. Zapraszam !




Składniki :

- 125 g gorzkiej czekolady
- 125 g masła
- 100 g mąki
- 100 g cukru
- 3 jajka
- 200 g mascarpone


Wykonanie :

Masło rozpuścić w rondelku z czekoladą i cukrem. Ostudzić. Dodać następnie rozbełtane jajka oraz mąkę.Zmiksować całość do połączenia się składników. 
Ciasto wyłożyć do formy do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm. Łyżeczką wykładać na ciasto mascarpone lekko wciskając go do ciasta. Piec około 35 minut  (do suchego patyczka )w temp. 180°  C.


Buon appetito !







8 commenti:

  1. Uwielbiam brownie, wersji z mascarpone nie jadłam.. Ale obstawiam że musi być lepsze od samego ciasta ! :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Dla mnie wszystko co ma w składzie mascarpone jest pyszne !

      Elimina
  2. Risposte
    1. Jeśli zainspirowałam to się ogromnie cieszę :)

      Elimina
  3. Brownie to pyszny klasyk! Ja ostatnio robiłam z masłem orzechowym :)

    RispondiElimina
  4. Z masłem orzechowym ? Hmmm ..... muszę i ja wypróbować, zainspirowałaś mnie :)

    RispondiElimina